• Photos from Greece

  Events of Press Office

  Click to go to Events of Press Offce siteΗ Ελλάδα στον Κόσμο με την ERTworld

(ERT SA) Το Δορυφορικό Πρόγραμμα της ΕΡΤworld εκπέμπει όλο το 24ωρο και μεταδίδεται με ελεύθερη λήψη δορυφορικά σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, τη Νότιο Αφρική και την Αυστραλία, το σήμα της ΕΡΤworld μεταδίδεται και συνδρομητικά.  Επίσης, η ΕRΤ world συνδέεται σε συνεργασία με μεγάλα «μπουκέτα» καλωδιακών συστημάτων, στα οποία συμμετέχουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Ευρώπης, με το Βέλγιο, την Ομοσπονδιακή Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.  Μέσω της EBU,  το σήμα της  ERT world  διανέμεται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο,  Ρουμανία. Επίσης η λήψη είναι δυνατή και καλωδιακά στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Σλοβενία, την Ουκρανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Σλοβακία και την Τσεχία. Η ΕRΤworld είναι διαθέσιμη σε 5.000.000 ελληνόφωνους τηλεθεατές παγκοσμίως. Η Ελληνική Δορυφορική Τηλεόραση αποτελεί την σημαντικότερη οπτικοακουστική γέφυρα επικοινωνίας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Παράλληλα, αποτελεί και τον κύριο φορέα της παρουσίας της ΕΡΤ στα διεθνή τηλεοπτικά πράγματα. Είναι ένας απο τους σημαντικότερους επικοινωνιακούς οργανισμούς που συντελούν στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και διασώζουν την ιστορική και πολιτιστική μνήμη στα κέντρα του Ελληνισμού της Διασποράς. Ταυτόχρονα είναι και φορέας έγκυρης και πλουραλιστικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα , την πορεία της στο σύγχρονο κόσμο, αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα. Η ERTworld με το νέο σήμα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους των υπηρεσιών του INTERNET. 

Το πρόγραμμα της Ε
RΤworld 

To
πρόγραμμα της ΕRΤworld προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό και αθλητικές ειδήσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό. Αποτελεί σύνθεση του προγράμματος των εθνικών δικτύων της ΕΡΤ ΑΕ (NETET1-ET3) σε ποσοστό 80% και αμιγούς δορυφορικού προγράμματος σε ποσοστό 20%, με στόχο εντός του 2008 να φτάσει το 30-40%. Ο σχεδιασμός του προγράμματος μεταβάλλεται, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του κοινού σε κάθε ήπειρο, αλλά και ανάλογα με τα ραδιοτηλεοπτικά δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περιοχή. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ, δημιουργήθηκαν νέες ειδικές εκπομπές, οι οποίες απευθύνονται στην ελληνική διασπορά, αλλά και στο διεθνές κοινό που ενδιαφέρεται για την σύγχρονη Ελλάδα!

Οι παραγωγές της ERT world

«ΕΔΩ ΑΘΗΝΑ»                                                                                  
 
Καθημερινό ημίωρο μαγκαζίνο με την Εύα Μπούρα. Δευτέρα έως Πέμπτη 13.00 – 13.30 Κάθε μέρα, η Εύα Μπούρα φωτίζει τη σύγχρονη ελληνική ζωή, αναλύει την πολιτική επικαιρότητα με σχόλια διακεκριμένων δημοσιογράφων και παρουσιάζει χρηστικά θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την ομογένεια. Ακόμη, προτείνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν επαναπατρισθεί.    Αρχισυνταξία: Σάκης ΤσάραςΔιεύθυνση Παραγωγής: Ελένη ΚανελλοπούλουΣκηνοθεσία:   Φλώρα Πρησιμιτζή «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» 
Δίωρη εκπομπή με την Ειρήνη Νικολοπούλου Κάθε Δευτέρα,  23.00 – 01.00  Η νέα Ελλάδα, η Ελλάδα που προοδεύει. Οι νέοι Έλληνες, οι νέες ιδέες. Ό,τι θριαμβεύει διεθνώς, ξεκινώντας από την χώρα μας.Η Ελλάδα με μια σύγχρονη ματιά.

·        Έλληνες επιχειρηματίες, νέα αναπτυξιακά σχέδια, νέα προϊόντα. Το πασίγνωστο ελληνικό δαιμόνιο το οποίο συνεχίζει να κατακτά τον κόσμο. Πρόσωπα και ιδέες του «επιχειρείν», που κατακτούν τον κόσμο φιλοξενούνται στην εκπομπή.

·        Έλληνες επιστήμονες που έχουν καταξιωθεί διεθνώς για τις έρευνές τους, αποκτούν βήμα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.Αρχισυνταξία : Γιάννης ΚορωναίοςΔιεύθυνση Παραγωγής : Βίκυ Τσέλιου Σκηνοθεσία :  Στέλιος Ρούσσης

 «NOSTALGIA»
Ωριαία εκπομπή με την Μαρία Μπαλοδήμου Κάθε Τρίτη,  23.00 – 24.00   Κάθε εβδομάδα, η Μαρία Μπαλοδήμου επισκέπτεται μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, με «ξενιτεμένους» που έχουν επιστρέψει από κάποια χώρα του εξωτερικού. Μέσα από μικρές, προσωπικές ιστορίες, οι ξενιτεμένοι διηγούνται τη ζωή τους, την οδύσσεια του ξενιτεμού, τη νοσταλγία για την πατρίδα και τους δικούς τους που άφησαν πίσω, αλλά και τις δυσκολίες του επαναπατρισμού. Μαζί με τους ξενιτεμένους, μιλούν κι αυτοί που κατάφεραν να μείνουν και να προκόψουν στην πατρίδα.  Αρχισυνταξία: Θάλεια Αντώνογλου-ΝτάκουΔιεύθυνση Παραγωγής: Βίκυ Τσέλιου – Κυριάκος ΓεωργίουΣκηνοθεσία: Πάνος Κέκας, Λ. Δρογκάρης, Αλέξης Πόνσε, Κώστας Βάκκας 

«
PORTRAIT»  
Ωριαία, εβδομαδιαία  εκπομπή με τον Τάκη Χατζή. Κάθε Τετάρτη, 22.00 – 23.00   Προσωπικότητες της ελληνικής ζωής, κορυφαίοι του πνεύματος, της επιστήμης και του πολιτισμού, που τιμούν την πατρίδα στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, «ανοίγουν» την πόρτα του σπιτιού τους στους τηλεθεατές της ERT WORLD και ξεδιπλώνουν τη ζωή τους, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο δημοσιογράφο  Τάκη  Χατζή.  Αρχισυνταξία: Αντζυ ΣταθάτουΔιεύθυνση Παραγωγής: Φαίη ΔουλγέρηΣκηνοθεσία: Χρήστος Πετρόπουλος 

«ODYSSEY» 
Δίωρη εβδομαδιαία εκπομπή με τον Αντώνη Αλαφογιώργο και την Αφέντρα Βαρσαμακίδου Κάθε Παρασκευή, 22.00-24.00 Η εκπομπή αποτελεί ένα δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας με την ελληνική ομογένεια. Οι σύγχρονοι «Οδυσσείς», μπορούν να επικοινωνούν με την  πατρίδα τους και να μαθαίνουν ό,τι τους ενδιαφέρει.Με δορυφορικές συνδέσεις, οι ανταποκριτές της ΕΡΤ μεταφέρουν τον παλμό και τις δραστηριότητες της ομογένειας.  Οι ομογενείς έχουν την δυνατότητα να στείλουν video για τη ζωή των κοινοτήτων τους. Ειδικοί εξηγούν θέματα παιδείας, ασφάλισης, απασχόλησης, φορολογίας, στρατολογίας, κ.λ.π.  Αρχισυνταξία: Γιάννης Κορωναίος – Ασπα ΓιαννουλάτουΔιεύθυνση Παραγωγής : Ευτυχία ΜελέτηΣκηνοθεσία :   Δημήτρης Ζιώζος 


 Αξέχαστες ελληνικές σειρές                

 «Τα παιδιά της Νιόβης»               «Λωξάντρα»               «Χατζηεμμανουήλ»               «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες»               «Ρεμπέτικο»               «Απόστολος και μόνος»               «Λίστα γάμου» 
Είναι μερικές απο τις «χρυσές σειρές» που θα επαναπροβληθούν υποτιτλισμένες στην Αγγλική.   


Μεγάλες Διοργανώσεις απο την ERT world  

·        Τηλεμαραθώνιος για τους πυρόπληκτους μέσω των Εθνικών δικτύων
·        Τηλεμαραθώνιος για τους πυρόπληκτους – συμμετοχή της ομογένειας
·        Τηλεμαραθώνιος για τους Έλληνες της Γεωργίας – ιατροφαρμακευτική βοήθεια
·        Eurovision
·        Συναυλία ( Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου)
·        Συναυλία ( ΟΗΕ – Ν. ΥΟΡΚΗ )
·        Τηλεμαραθώνιος Unicef
·        Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης       Εκπομπές απο το Εθνικό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΕ                            

Ενημέρωση – Ψυχαγωγία 

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ με την Μαρία Χούκλη
 • NEWS PLUS δελτίο ειδήσεων στην Αγγλική
 • ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με τους Βασίλη Λυριτζή & τον Δημήτρη Οικονόμου
 • TOP STORIES με την Σεμίνα Διγενή
 • ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ  με τον Γιάννη Πολίτη
 • Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ με τον Μανώλη Κοττάκη
 • PRESS  με τον Κωνσταντίνο Ζούλα
 • ΔΙΑΣΠΟΡΑ  με την Χρύσα Σάμου
 • BALKAN EXPRESS  με τον Λουκά Κούχτιν & τον Θόδωρο Καλέση
 • ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  με την Ρένια Τσιτσιμπίκου & τον Γιώργο Αμυρά
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ  με την Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
 • «ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ»
 • «ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ»
 • ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο
 • Αγαπημένες  ταινίες του ελληνικού  κινηματογράφου
 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο
 • ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ   με τον Παναγιώτη Μυλωνά
 • EUROVISION
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ τραγουδιού Θεσσαλονίκης

          Ντοκιμαντέρ 

 • ΕΞΑΝΤΑΣ : με τον Γιώργο Αυγερόπουλο
 • ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ : με την Μάγια Τσόκλη

                                        Aθλητικές εκπομπές                   

 • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ με τον Αντώνη Κατσαρό, την Αννα Καραμανλή και τον Παύλο Παπαδημητρίου
 • SUPER LEAGUE : οι αγώνες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, του ΠΑΟ, του ΑΡΗ και του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ : με τον Μιχάλη Τσώχο
 • Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ : με τον Βασίλη Σκουντή
 • Οι αγώνες ποδοσφαίρου Β΄Εθνικής
 • Οι αναμετρήσεις των αγώνων UEFA CUP
 • Οι αναμετρήσεις Πρωταθλήματος Α1 Μπάσκετ
 • Οι αναμετρήσεις Κυπέλου Ελλάδος Μπάσκετ
 • Οι αναμετρήσεις του ULEP CUP Μπάσκετ

 Το σήμα της ERT WORLD  σε όλο τον κόσμο 


·        Σήμερα το σήμα της ERT world καλύπτει και την τελευταία γωνιά της γης, όπου υπάρχει Eλληνισμός.
·        Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα ψηφιακά, δίνει την δυνατότητα στην ERTworld να εκπέμπει το πρόγραμμά της σε δύο διαφορετικές ροές:      
1) Ευρώπη – Αφρική
      
2) Αμερική – Αυστραλία
·        Δορυφορικά – Καλωδιακά – μέσω internet
·        Από το 2005 το σήμα της ERTworld εκπέμπεται  και καλωδιακά  στον Καναδά.Το σήμα καλύπτει και τη Ν. Ζηλανδία- και μέσω του Ασιατικού δορυφόρου επεκτείνεται στην Ασία, με δυνατότητα λήψης σε Πρεσβείες, Προξενεία και ξενοδοχεία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.
·        Απο τον Ιανουάριο του 2006  η ERT world συμμετέχει στη πρωτοβουλία της EBU για την διανομή Δορυφορικού προγράμματος στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων μέσω τοπικών καλωδιακών δικτύων (σε σύνολο 15 χωρών )