VII Festiwal Kuchni Greckiej w ramach XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro (Warszawa, 21/3/2012)

21 marca 2012 roku w Warszawie podczas XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro odbył się VII Festiwal Kuchni Greckiej.
VII Festiwal Kuchni Greckiej jest cyklicznym wydarzeniem mającym na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów.
Organizatorem Festiwalu był Theofilos Vafidis, Ekspert i Doradca Kulinarny, Executive Chef – Kuchnia Grecka, Fundacja Szefów Kuchni, Klub Szefów Kuchni Greckiej, MT Targi.
W ramach konkursu kuchni greckiej udział wzięło 12 kucharzy z całej Polski. Ich zadaniem było wykorzystanie oryginalnych greckich produktów do przygotowania dania.
W ceremonii otwarcia VII Festiwalu Kuchni Greckiej uczestniczył Radca ds Handlowo-Ekonomicznych, Pan Pantelis Giannoulis oraz pracownicy Biura Prasowego Ambasady Greckiej.